Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Šokující pro mne bylo když jsem zaměnil socialismus za kapitalismus. Většina z vás řekne, no co, musel to být úžasný rozdíl. To teda byl. Z šéfa socialistického rekreačního zařízení se ze mne stal myč oken. Při nástupu do práce stála malá fronta zaměstnanců před stolem šéfa. Každý obdržel 5 dolarů na svačinu a obnos byl zapsán do notýsku pod jméno dlužníka. V pátek po výplatě zaměstnanci dluhy srovnali a v pondělí jeli na dluh znovu. Od jara do podzimu zaměstnávala firma asi 30 lidí. V zimních měsících jsem pracoval jen já s 3 indiány. Ostatní si užívali podpory v nezaměstnanosti. ;-(

0 0
možnosti
Foto

A jaký je rozdíl v cenách mezi hypáčem pro chudé a pro povznesené jsem se nedočetl.

0 0
možnosti
Foto

Každý národ má své specifikum. Ten je rozdílný téměř ve všem. Pro mne je svátek pokud najdu prodejnu kde se chléb svou specifickou vůní, vzhledem i chutí téměř blíží tomu českém. Žena odjela s kámoškou do Kalifornie hlídat jiné kámošce barák, která zase odjela někam jinam a tak jsem se pustil do pečení chleba, rozhodnut nepřestat s experimenty dokud nedospěji k uspokojivému voňavému chlebu.

Založil jsem kvásek jež by do 5 dnů měl být připraven. Včera jsem upekl z nedočkavosti chléb ze sušeného droždí, hodnotím výsledek na školní 3.

1 0
možnosti
Foto

Dnes jsem experiment zvládl na 2 když budu skromný, ale ta pravá vůně to pořád není.

Takže jak bude kvásek redy tak jdu do toho. ;-)

1 0
možnosti

Zajímavé zajímavé, jen ten chleba - vždyť si ho může člověk upéct i sám aspoň občas, není to nijak těžké, jen je třeba grif a cvik a žitnou či pšeničnou mouku k tomu.

0 1
možnosti
Foto

Chlape vy se tváříte, jako by ta mouka se tady prodávala na každém rohu

0 0
možnosti

I89v12a69n 78M93i24n24á45ř

23. 9. 2018 23:22

Hezké čtení. Právě ta rozdílná charakteristika běžného života je nejzajímavější. Jen malá poznámka ke chlebu. Je to jedna z mála věcí, po které se mně stýská z minulého režimu. Bývaly většinou - pouze dva druhy a .. vždy velmi dobré. Dnes si můžeme vybrat v supermarketech chléb z desítek druhů, ale skutečně dobrý je málokterý. Nejhůře jsou na tom právě ty "roztomilé bochníčky" s honosnými názvy staročeské nostalgie. Všechny ty - "chalupářské, kovářské, selské" a pod. mají vždy jedno společné. Honosně a malebně rozpraskanou vrchní kůrku a .. mdlou chuť s mazlavou nepropečeností těsta uvnitř.

10 0
možnosti

J35o95s38e59f 44U79l71m46a92n

23. 9. 2018 21:39

Jste zapomněla na Aldi, který je ještě pod Walmartem (jak cenově tak úrovní). Ale tam jsem viděl něco, co jsem nikde jinde nezažil. Prodavačka z pásu brala zboží, levou rukou ho hodila přes snímač čárového kódu (asi 3cm nad povrchem), pravou rukou to chytila a umístila do vozíku. Za jednu sekundu zvládla oscannovat asi 4 produkty (pokud to čtečka nezvorala...samozřejmě jen tipuju, prostě to lítalo jak šílené). Bylo to spíše umělecké představení. ;-)

2 0
možnosti

V Lidlu Vám dají do vozíku vždy jen první věc, jako že Vám pomohou, ale ve skutečnosti kontrolují, jestli nejste zloděj. A pak markují tak rychle, že to všechno padá porůznu na zem. Nikoho nezajímá, že mě bolí záda a nemohu se tak rychle shýbat do vozíku. Když už tam musím, tak dám na začátek vždycky tu nejtěžší věc.

2 0
možnosti

To jejich rychle markování mě také stresuje, pokud mně to začne padat, tak ji laskavě upozorním, ať zpomalí, že nemíním své zboží sbírat po špinavé zemi.

0 0
možnosti

P51e35t98r 32L76a31n23g15e97r

23. 9. 2018 19:31

Jak to holka děláte, že se mi ty vaše postřehy ze států tak dobře čtou...

Veliká karma. R^

A ještě větší pozdrav z domoviny[>-]

3 0
možnosti

Zvláštní tahle všeobecná touha po českém chlebu. Já ji nikdy neměl. Tam maximálně se mi občas zastesklo po knedlíkách. Mimochodem, hezké čtení paní Deniso.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS