Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

M12i75l27a12n 86L21i69b44a62l

27. 1. 2021 10:26

Nestalo se, že bych nedokázal složit lego, stejně tak nábytek z Ikei.

0 0
možnosti
TK

My u toho nemusíme multitaskingem současně myslet na to, co dáme děcku k obědu, že dochází aviváž, že v Lidlu budou v akci tepláčky, že Zdenka má nového milence, že zítra jsou třídní schůzky..

My si tak nejvýš řeknem:"Až to dostavím, dám si pivo." ;-D

0 0
možnosti
TK

Lego je super, ale bohužel se příliš zaměřilo na jednoúčelové stavebnice s většinou malými a dost specializovanými kostkami. Postavit z nich kreativně "pitomý" větší domeček skoro nejde. Ani v creative sadách velkých základních kostek moc není.

1 0
možnosti
JR

Docela souhlasím. Když si náš mladej uspořil na stavebnici Saturn V, tak ji nadšeně postavil a od té doby stojí v obýváku. Zaprvé proto, že něco tak úžasného samozřejmě nemůže rozebrat a kromě toho se ty kostky k ničemu moc nehodí. Na to má jiné, obvykle z jednodušších stavebnic.

(docela dlouho vydržel robot z edice Technics, na to se složila celá rodina k narozeninám - jde z toho postavit asi šest různé programovatelných robotů plus samozřejmě co člověka napadne. Ale za ty prachy by z toho měla jít vyrobit i myčka na nádobí)

0 0
možnosti
TH

T60o62m98á35š 58H83a16a74s

27. 1. 2021 4:31

No.. Upřímně řečeno, právě proto mají Lego skládat s klukama spíš tatínci... :-) Jednou složit podle návodu, ten pak uložit do sbírky, pak to celý rozložit a jet už podle fantazie. Jestli Lego ničí ego..? No, to jsem ještě nezaznamenal, i když.. Možná maminkám. ;-)

2 0
možnosti
LD

A holky skládat nemohou?

0 0
možnosti
PB

P27e63t11r 37B70a65r30t38o77š

26. 1. 2021 21:03

Co takhle si priste precist pro jak stare dite dana stavebnice je? Kdyz mu koupite stavebnici pro 2x stare dite, tak se nedivte. Jinak jeste se nam nestalo, ze by byl nekdy navod spatne, nebo neco chybelo.

2 0
možnosti
PJ

hustý, v 35 nezvládnout postavit jednoduchou věc z lega (ten nevybalenej pytlíček je smutná výmluva), ale 3x se pochlubit, že vedu ditě k angličtině...tomu říkám velkej záběr :-D

4 1
možnosti
Foto

"se pochlubit, že vedu dítě k angličtině"?

Spíš, že vedu dítě k češtině, ne?

A ta "jednoduchá věc z lega" vůbec, ale vůbec nemusí být jednoduchá.

2 2
možnosti
JK

Lego je na to, aby si ho deti poskladali sami, a nie aby im ho skladali ich rodičia... :-)

Lego kupujem deťom vo svojom okolí už takmer 20 rokov a nikdy nemali problém si ho postaviť, dokonca ani sestrina neter. Maximálne som im kde-tu poradil.

Dôležité je však deťom na začiatku vysvetliť pár základných pravidiel:

- najskôr si treba jednotlivé kocky roztriediť do samostatných do skupín, ktoré majú niečo spoločné - napr. podľa tvaru, veľké kusy osobitne, malé tiež, prípadne podľa farby; ideálne sú na to plastové uzatvárateľné boxy používanie napr. na zmrazenie potravín s rôznymi objemami - od pol litra vyššie. Ich výhodou je, že keď sa lego nestihne poskladať, krabičky sa uzatvoria a žiadna kocka sa nestratí

- najhoršia veci pri skladaní je ponáhľať sa; tendenciu k tomu majú zvlášť malé deti. Lenže Lego je geniálne aj v tom, že učí deti trpezlivosti.

- ak sa v priebehu skladania urobí nejaká chyba, často je najlepším riešením všetko rozobrať a začať to skladať od začiatku.

- pri skladaní treba postupovať tak, že dieťa po stole približne v polkruhu rozloží krabičky s roztriedenými kockami, pričom pred sebou má voľný priestor na skladanie. Najskôr si z krabičiek na stôl vyberie VŠETKY kocky, ktoré sú potrebné v nasledujúcom kroku a odloží si ich mierne bokom na nejakú samostatnú podložku, resp. ešte lepšie do samostatnej misky. Tento krok je veľmi dôležitý preto, aby pri skladaní na nejakú kocku nezabudlo. Ak mu v miske niečo zostane, tak je jasné, že daný krok nie je ešte skončený.

- následne si dieťa pozrie návod a snaží sa pochopiť, čo ukazuje, teda ako a kam kocky treba uložiť. Keď v tom má jasno, tak môže kocky začať dávať dohromady. Keď dokončí nejaký podskupinu, ktorá sa spája s iným, väčším celkom, tak je opäť dôležité najskôr pochopiť z návodu, o čo tam ide a potom sa to pokúsiť realizovať. Pritom je samozrejme veľmi dôležité počítať.

- ak na konci nejaké kocky zostanú, netreba robiť paniku. Spravidla je v každom balení vždy niečo naviac

7 2
možnosti
Foto

Lego u nás vždycky mělo tu vlastnost, že z toho stavěli něco jiného. A jak se ukazuje v další generaci (2 a 1/2, 4 a 1/4), bude se to asi opakovat.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8860x
Jsem Češka žijící v Americe. Letos jsem bydlela ve třech různých státech USA a příští rok to pravděpodobně bude zase jiný. Ráda si zapisuju drobné každodenní příhody. Své články píšu s nadsázkou, proto je prosím neberte doslova.

Mou inspirací je cizí země, v níž žiju a kterou se ze všech sil snažím poznat, ale především můj roční syn, co dokáže udělat zážitek i z cesty pro rohlíky.

Více článků najdete na blogu Americké zmatky české matky:  

https://americkezmatky.wixsite.com/ceskematky

Mé postřehy a fotky můžete sledovat na Facebooku nebo na Instagramu:

https://www.facebook.com/americkezmatkyceskematky

@blog.zmatkymatky

Seznam rubrik