Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^skvělé postřehy poutavě napsané-zasloužená karma a dík za pobavení i poučení

0 0
možnosti
VB

Jestli to nebude tím, že většinou vše je "půjčené" a na kreditky(nemyslím konkrétně Vás). Dům (z popundeklu), auto i ten matlač (a ještě nám bylo zjevováno jako křovákům, že se nemusí kupovat a stačí si jej vzít na splátky, asi jsem měli žasnout, jak jsme zaostalí).

Takže když nic vlastního nemám není problém žít kočovným životem.

2 0
možnosti
MS

Viz níže příspěvek pana Limy v 16:58

0 0
možnosti
Foto

Já to rčení znám v podobě: "Lepší jednou vyhořet než se dvakrát stěhovat."

0 0
možnosti
TT

Zajímavé a pěkné, jako vždy. Ale: nikoliv *zda-li, ale zdali. Viz http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=164, bod 3.

0 0
možnosti
MR

Já jsem při čtení tohoto bloku zaznamenal kulturní šoky dva. Představa, že nám syn doma rozbodá stolek vidličkou nebo jakoukoli jinou věc je nepředstavitelná. Pro mě je nepředstavitelné, že i věc co nemám rád nechám kterékoli ze svých dětí klidně zničit.

3 1
možnosti
MP

A konečně se dostavil vychovatel teoretik, pozdravujte ženu. Kdybyste se jí zeptal, tak byste se dozvěděl, že batole se obvykle neptá a za zadkem mu taky pořád stát nemůžete. Dcera vybarvila propiskou sedák na kožené sedačce, zatímco jsem si odskočila na toaletu. Mám ji k vám poslat na převýchovu?

6 0
možnosti
JH

Vy jste se stěhovala dvacetkrát autem nebo vlakem, předpokládám osobním. Já bych se musel stěhovat vlakem nákladním, neboť bydlím na vesnici.

4 0
možnosti
JL

Pani Sciortino. Ve svem clanku jste opomela dve dulezite udalosti pri stehovani. Ekonomicky uvazujici american si vypocita, kolik jej bude stat stehovani vseho, co ma. Potom se rozhodne, co ucini s predmety ktere muze (nebo musi) ozelet pro nemoznost ekonomickeho stehovani.

Prvni akce je "garage sale". (garazovy vyprodej) Behem dvou, tri dni predlozi pred garaz vse ceho se chce zbavit. Kdyz neni garaz, tak "yard sale"

Nekdo pred stehovanim chce se zbavit vseho co vlastni. Potom vyhlasi tak zvany "estate sale". (vyprodej domacnosti). Podstata tohoto vyprodeje je otevreni celeho domu (bytu) a oznaci vsechny predmety cenou. Obcane prochazeji obydlim a kupuji veci, ktere je zajimaji. Posledni den vyprodeje byvaji ceny polovicni.

Tento vyprodej je mim konickem. Potrebny vybavit letni sidlo vecmi potrebne na spokojeny zivot, tento "nakup" je pro mne pri lacinem nakupu, take zabavnou naplni duchodoveho zivota.

14 0
možnosti
MS

Zajímavé čtení. R^:-)

0 0
možnosti
KK

Máte pravdu Američani jsou v tomto jiní. Mimochodem oni narozdíl od Čechů nestěhují celé vybavení bytů či domů. Asi by to na ty tisíce kilometrů ani dost dobře nebylo možné. A nejsou s nějakým bydlištěm natolik citově svázáni jako Češi.

4 0
možnosti
PS

P53e95t84r 11S15k19á16c34e95l

5. 11. 2018 21:12

S poslední větou Vašeho příspěvku souhlasím a rozvádím...on jim cit chybí i v jiných vztazích, nejen k bydlišti. Čemu se divit, když geny jsou dány, předávány. Před 250 lety, kdo utíkal z Evropy do Ameriky, jaké charaktery? Před staletími, jaké otroky přiváželi z Afriky. No přeci ty nešikovné, kteří se včas neukryli v buši nebo lese.

S hodnocením Američanů od génia jsem seznamoval již u některého předešlého článku:

„Americký národ je výborným příkladem národa, který přešel od barbarství k dekadenci, aniž by poznal civilizaci.“ » A.Einstein.

4 0
možnosti
Foto

Amíci jsou určitě jiní než náš rod. Předek, coby příslušník vítězné habsburské armády si zasloužil jeden statek v Libíně v roce 1650 po 30 leté válce. Je to ves v jižních Čechách mezi Třeboní a Ledenicemi. Naše větev se za 368 let dostala do města 45 km vzdáleného a ty nejpočetnější odnože žijí v městysu, který je od Libína coby kamenem dohodil. Neznám nikoho z příbuzných, který by žil v cizině a ani na Facebooku se neobjeví. Nositelé našeho jména jsou jen Indonesané, žijící i po světě.

3 0
možnosti
Foto

J16a45k85u36b 15R67o32t97h

4. 11. 2018 10:29

Já doufám, že absolutní většina lidí je jiná než váš rod.:-/;-D

5 6
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8860x
Jsem Češka žijící v Americe. Letos jsem bydlela ve třech různých státech USA a příští rok to pravděpodobně bude zase jiný. Ráda si zapisuju drobné každodenní příhody. Své články píšu s nadsázkou, proto je prosím neberte doslova.

Mou inspirací je cizí země, v níž žiju a kterou se ze všech sil snažím poznat, ale především můj roční syn, co dokáže udělat zážitek i z cesty pro rohlíky.

Více článků najdete na blogu Americké zmatky české matky:  

https://americkezmatky.wixsite.com/ceskematky

Mé postřehy a fotky můžete sledovat na Facebooku nebo na Instagramu:

https://www.facebook.com/americkezmatkyceskematky

@blog.zmatkymatky

Seznam rubrik